DANSFESTIVAL

HOME » ARCHIEF » DANSFESTIVAL

DANSFESTIVAL

Dansfestival “De Wereld danst in Roden”

Het was een gezellige drukte zaterdagmiddag 1 september op het plein voor de Heereborgh in het centrum van Roden. En prachtig weer! Er waren een aantal dansgroepen uitgenodigd om elkaar en het publiek te vermaken.

Zoals jonge meisjes, die allerlei streetdance variaties lieten zien. In een grote groep, maar ook in kleine groepjes dansten en sprongen ze er op los.

Maar ook de groep Route7 Country dansers lieten verschillende dansen zien en nodigden uit om mee te dansen, wat een leuke variant opleverde.

De dansers uit Tamale in Ghana, die de aanleiding tot dit dansfeest waren, konden wegens (financiële) problemen helaas niet komen. Maar gelukkig was er een groep Ghanezen uit Antwerpen, die voor hen in de plaats wilde dansen. Helaas raakte deze groep op weg naar Roden verstrikt in files en wegomleidingen, zodat zij veel later dan gepland arriveerden. Gelukkig konden de andere groepen het gat opvullen en toen de Ghanezen er eindelijk waren hebben ook zij laten zien hoeveel plezier je samen kunt hebben met muziek en dans.

Dat was ook het doel van deze middag. De Ghana Werkgroep organiseert graag met andere groepen en/of organisaties dergelijke festiviteiten. Het biedt de gelegenheid om ook een andere kant van Ghana te laten zien.

Veel dank aan de gemeente Noordenveld, die de organisatie van deze middag mede mogelijk maakte. Ook veel dank aan Johannes de Vries, combinatiefunctionaris gemeente Noordenveld en Johan Kaspers uit Steenbergen.

Bekijk hier de foto’s >>