NANGODI

HOME » NANGODI » VARKENSHOUDERIJ

VARKENSHOUDERIJ

In 2012 zijn 17 vrouwen onder leiding van Hannah gestart met een varkenshouderij. In de hoop hiermee wat geld te verdienen.

De varkenshouderij is inmiddels flink gegroeid. Na uitbreiding van de stal in 2014 kunnen ze rond de 30 varkens en een aantal biggen houden. Regelmatig verkopen ze biggen. Daarmee wachten ze tot de biggen stevig zijn en voldoende geld opbrengen.

Varkensstallen

Ze vervoeren de dieren met behulp van een Motor King {een motor met aanhangwagen}. Ook deze kon met de hulp van de Ghana Werkgroep worden aangeschaft. Deze Motor King vinden ze onmisbaar voor het vervoeren van spullen voor het project. Maar ook wordt deze gebruikt als iemand naar het ziekenhuis moet. Dank zij de aanschaf van 2 graanmolens kunnen de dieren nu genoeg voedsel krijgen. De graanmolens worden, naast het malen van voer voor de varkens, ook gebruikt om, tegen betaling, graan te malen voor anderen.

De vrouwen hebben ook trainingen gevolgd. Zij hebben bijscholing gehad op het gebied van veeteelt en medische verzorging. Maar ook op het gebied van groepsdynamica binnen hun team. Zij zeggen zelf veel gehad te hebben aan de trainingen.