BONGO

HOME » BONGO » 50 NEEDY PEOPLE

50 NEEDY PEOPLE

Sinds 2009 begeleidt Clothilda een aantal hulpbehoeftige mensen. Met deze groep vrouwen heeft ze een coöperatie opgericht met als doel deze 50 mensen te trainen en te helpen een betere toekomst op te bouwen.

Zij vraagt voor deze groep van 50 zeer arme vrouwen een startfinanciering voor de aankoop van werktuigen, omheining en planten aan. Door middel van training en opleiding wil deze coöperatie helpen om zelfstandige bedrijven te starten. In 2015 heeft de parochie Sint Franciscus van  Assen, Zuidlaren en Roden het project, in het kader van de vastenactie,  ondersteund.

Tijdens het bezoek van Clothilda in 2016 aan Roden heeft ze o.a. voorlichting gegeven aan het Vrouwen Gilde in Zuidlaren. En tijdens een viering in de R.K parochie H.Franciscus van Assisi Assen, Roden, Zuidlaren, heeft zij een certificaat aan Pastor Truda de Boer overhandigd van de Bisschop van Bongo, waarin hij de Parochie bedankt voor de ondersteuning. 

Hoewel het driejarige project redelijk is geslaagd, lukte het helaas niet om aan alle aanvragen te voldoen binnen de gestelde tijd, omdat er niet 50 maar 120 mensen een aanvraag deden. De GWR heeft daarom extra gelden ter beschikking gesteld voor m.n. een plantage.  Inmiddels zijn de trainingen voltooid en is er een graanschuur gebouwd.