NANGODI

HOME » NANGODI

Contactpersoon

Hannah is in 2005 een eigen schapenboerderij gestart. En met succes. Het levert haar een eigen inkomen op en ze ontving zelfs in 2006 de regionale Award voor de beste startonderneming. Zij woont met haar gezin in de familie compound in Nangodi. Haar man is vaak afwezig voor werk of studie, maar als hij thuis is helpt hij, anders dan de meeste mannen in Ghana, bij het werk.
In Nangodi wonen veel zeer arme gezinnen en kinderen. Al in 2008 had Hannah het plan een vrouwengroep te starten. Dat lukte in 2010 toen een groep vrouwen zich verenigde onder de naam “Hope of Needy Women Group”. Zij stelden een plan voor een varkenshouderij op. Later kwam daar ook een plan voor een bomenkwekerij bij.
Hannah Akelembona

Hannah Akelembona

Via “Ontmoet Afrika” woonde een huidig lid van de Ghana Werkgroep een tijd bij Hannah. Terug in Nederland nam zij contact op met de Ghana Werkgroep Roden en werd besloten samen te werken en projecten in Nangodi te ondersteunen. Hiermee werd in 2012 begonnen. Naast de varkenshouderij en de bomenkwekerij werden er meer plannen ontwikkeld en werd in tijden van honger voedsel verstrekt aan de allerarmsten.