NANGODI

HOME » NANGODI » BOOMKWEKERIJ

BOOMKWEKERIJ

Dezelfde groep vrouwen heeft in 2013, dank zij een startkapitaal uit Nederland, een boomkwekerij opgezet. De bomenplantage is sindsdien verder uitgebouwd. Naast stekjes, die worden verkocht, zijn nu ook fruitbomen onderdeel van de plantage.

De vrouwengroep heeft er voor gezorgd dat zij, als groep, geregistreerd staan als “bedrijf”, zodat ze betrouwbaar zijn voor afnemers.

Plantage

De droogte in het noorden blijft wel een uitdaging voor de plantage. Zeker omdat het per jaar kan verschillen hoeveel neerslag er valt en deze door de klimaatverandering steeds onregelmatiger valt. Voor de droge tijd heeft Nangodi, dank zij onze steun een waterpomp, waardoor de toevoer van water voorlopig gegarandeerd is. Het hele dorp kan van de pomp gebruik maken.

Naast droogte zijn de, soms hevige regens, juist ook een risico voor de plantjes. Een expert heeft de groep geadviseerd om met mest van de varkens de grond te verstevigen . En zo zoeken en vinden ze oplossingen voor uitdagingen en blijft de plantage een bron van inkomen.