BONGO

HOME » BONGO » PINDA PASTA BEREIDING

PINDA PASTA BEREIDING

In 2019  is gestart met het Pinda Pasta Project, ondersteund en mede gefinancierd door Wilde Ganzen.

Er is veel vraag naar Groundnut paste door winkels en restaurants. Het werd echter alleen, op kleine schaal, door particulieren gemaakt, maar nergens bedrijfsmatig. Als bedrijfje kan men goede kwaliteit leveren tegen lagere prijzen. Groundnut paste wordt in veel landen gegeten Het is combineerbaar met veel soorten ingrediënten en specerijen en elk land heeft zijn eigen recepten. In Ghana wordt het veel gebruikt om soep van te maken. Deze wordt dan opgediend met rijst, cassave of yam. Om de pasta te produceren moest er een werkruimte worden gebouwd en moesten er 2 molens worden aangeschaft.

Pinda pasta bereiding

De bouw verliep vlot, maar de aansluiting op het elektriciteitsnet liet heel lang op zich wachten. Alles werkt nu en er zijn al  heel wat potten pasta geproduceerd. Maar om grootschalig verder te kunnen gaan is nog toestemming nodig van de voedsel- en warenautoriteit, en daar wordt al lang op gewacht De pinda pasta is 3 keer getest in verschillende laboratoria. Steeds met een positief resultaat. Binnen kort volgt de laatste inspectie. De verwachting is dat dit project veel werkgelegenheid zal opleveren voor productiemedewerkers en verkopers. Met de winst die gemaakt wordt wil men ook nieuwe projecten gaan starten.

Bekijk hier de foto’s >>