bongo

HOME » BONGO

Contactpersonen

De eerste contactpersoon hier was Clothilda Atampugbire, “Madame Clo” zoals zij in Ghana genoemd werd,  Het contact kwam tot stand tijdens een werkbezoek van één van de groepsleden in november 2005 aan Bongo.

Clothilda Atampugbire - “Madame Clo”

In januari 2006 wordt dan het eerste project in Bongo ondersteund. Het gaat hierbij om inkomen genererende activiteiten, zoals voedsel bereiden voor schoolkinderen, handelen op de markt, geiten fokken, enz.,  Dit ondersteunt de Ghana Werkgroep met het sturen van geld voor micro kredieten en trainingen. Daarna volgen nog veel andere activiteiten. De vrouwen organiseren zich in de “Ateletaaba Women Group”.

In 2017 wordt zij als contactpersoon opgevolgd door haar zoon Raphael Ayambila. Op 17 maart 2020 is zij overleden. Zie voor een in memoriam van Clothilda in het archief.

Raphael Ayambila

Raphael is sinds 2017  de contactpersoon voor de activiteiten in Bongo. Hij heeft een universitaire opleiding financiële administratie. Hij woont en werkt in Accra. Hij bezoekt regelmatig Bongo en kan daar beschikken over de vroegere woning van zijn moeder.