POST VOOR WOLDZOOM

HOME » ARCHIEF » POST VOOR WOLDZOOM

POST VOOR WOLDZOOM

Tijdens de zomervakantie van 2011 kreeg de Ghana Werkgroep post voor de Woldzoom in Roden. Deze post kwam van een lagere school in Kolbia, een klein dorpje in het noorden van Ghana. De kinderen, docenten en oudercommissie van de school daar willen de Woldzoom heel hartelijk danken voor de hulp die zij van hen gekregen hebben.

In 2010 heeft de Woldzoom namelijk een project over Ghana gehouden. Tijdens dat project hebben de leerlingen heel veel informatie over het land Ghana en de mensen die er wonen gekregen. Aan het eind van het project is er geld ingezameld en de Ghana werkgroep heeft er voor gezorgd, dat het geld via Rex Asanga bij de school terecht kwam.
De school had een paar computers gekregen, maar die konden niet gebruikt worden, omdat er geen elektriciteit was om ze te laten werken.

Van het geld van de Woldzoom is er nu een leiding aangelegd, zodat de kinderen met de computers kunnen werken. Leerlingen, onderwijzers en oudercommissie laten via Rex Asanga weten, dat ze heel blij zijn met deze hulp van de Woldzoom.

De Ghana werkgroep is erg gelukkig met acties zoals die van de Woldzoom. Ook met bescheiden bedragen kunnen er al grote resultaten bereikt worden, zoals hier met het aansluiten op het lichtnet, waardoor de wereld vergroot wordt voor een groot aantal kinderen.

Wilt u ook met uw school of groep meer informatie over ontwikkelingssamenwerking, dan komen we graag langs om onze mogelijkheden te bespreken.