ARCHIEF

HOME » ARCHIEF » IN MEMORIAM

Father Clement Agamba

Jarenlang was Clement Agamba (Father Clement) een belangrijke contactpersoon voor de Ghana Werkgroep Roden.

Toen, ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van de Werkgroep, besloten werd het project “Schoolgeld voor Ghana” te starten werd hij de coördinator bij de bouw van de school, de “bouwpastor”. Hij had niet alleen de leiding, maar vervoerde ook allerlei bouwmateriaal in zijn oude pick-up. In 1997 kon de Amenga Etego Junior Secondary School worden geopend.

Father Clement

Father Clement werd meerdere malen overgeplaatst naar een andere parochie in Noord Ghana, steeds naar dorpen waar de bevolking in armoede leefde. Met financiële ondersteuning van de Ghana Werkgroep heeft hij dan ook diverse projecten opgezet: een graanmolen, een drinkwatertank, een varkensfokkerij en voedsel in een jaar dat de oogsten mislukt waren door grote droogte.

In 2007 vertrok Father Clement voor studie naar de USA en hij bleef hier werkzaam als priester. Maar ook van daaruit vroeg hij ondersteuning aan voor projecten in zijn geboorteland, voor een waterput, de aanschaf van zaden en voor toiletten.

Hij overleed in december 2016 op 54 jarige leeftijd. Hij werd overgebracht naar Ghana en daar met veel rituelen begraven.