Sumbrungu

HOME » SUMBRUNGU

Contactpersonen

Rex Asanga is hier jarenlang de contactpersoon geweest en is nog steeds betrokken bij de projecten in Sumbrungu. Hij is landbouwkundige en was werkzaam bij het bisdom in Bolgatanga waar de Ghana Werkgroep contacten mee had.

In 1996/1997 heeft hij een jaar gestudeerd aan de Tropische Landbouw Hogeschool in Deventer. Na terugkeer in Ghana is hij nog een aantal jaren voor het bisdom blijven werken. Daarna heeft hij zijn studie afgemaakt aan de universiteit van Accra.

Rex Asanga

Samen met een aantal andere, hoog opgeleide mannen, heeft hij in 2003 CESRUD, een centrum voor duurzame plattelandsontwikkeling, opgericht. Hij is daarvan de directeur. Alle projecten die de Ghana Werkgroep ondersteunt in Sumbrungu lopen via CESRUD.

Vanaf het begin zijn de projecten vooral gericht op vrouwen, zij staan het meest open voor veranderingen. Bovendien profiteert hiervan het hele gezin.. De vrouwen organiseerden zich in SUBWA (Sumbrungu Business Women Association).

Er is gestart met graanmolens om vrouwentaken te verlichten en ruimte te geven voor ander werk, dat geld kan opleveren. Daarna volgden veel andere projecten. Zie hiervoor ook ACTIVITEITEN in het Archief.

Hij werd steeds meer politiek actief. Toen hij in oktober 2021 benoemd werd tot burgemeester van Bolgatanga, een gemeente waar ook Sumbrungu onder valt, nam Benedict Akana alle werkzaamheden rond SUBWA van hem over. In mei 2023 kreeg Benedict een andere baan en werd Clement Amii SUBWA coördinator, hij heeft gestudeerd aan een technische universiteit.